White Swan Guest House Blueberry Muffins
Ma mère a un ami américain, Peter, peut-être l'homme le plus drôle du monde, qui tenait dans le temps une chambre d'hôtes, le White Swan Guest House.
Au petit déjeuner, il y avait des tas de choses faites maison, dont les muffins dont il vient de diffuser la recette qu'il tenait cachée depuis le moyen-âge. Voici donc, devant vos yeux ébahis, les :
White Swan Guest House Blueberry Muffins
(Also known as Jordan Marsh Muffins)
12 cl de beurre ramolli
30 cl de sucre
2 oeufs
46 cl de farine
2,25 ml de sel
1 cl de levure chimique
12 cl de lait
50 cl de myrtilles + un peu plus pour la décoration
travailler le beurre avec le sucre. Ajouter les oeufs un à un en remuant bien à chaque fois. mélanger la farine, le sel et la levure ensemble puis mélanger les poudres avec le mélange beurre-sucre et le lait, en plusieurs fois jusqu'à ce que tout soit homogène. écraser avec une fourchette 1/4 des myrtilles et les ajouter ainsi que les autres myrtilles (sauf celles que tu gardes pour la déco). graisser 12 moules à muffins, répartir l'appareil dedans et saupoudrer d'un peu de sucre. Cuire 30 minutes à 180°C, laisser refroidir et décorer avec les myrtilles restantes.
Traduit de l'anglais (américain) par oim
recette originale de Peter :
1/2 cup butter, softened. 1 & 1/4 cups granulated sugar. 2 eggs.
2 cups all-purpose flour. 1/2 teaspoon salt. 2 teaspoons baking POWDER.
1/2 cup milk and about 2 cups fresh blueberries plus extra sugar for topping.
Preheat oven to 350 degrees
Cream the butter and sugar until light. Add eggs, one at a time, beating well.
Mix flour, salt & baking powder together. Add dry mixture to creamed mixture, alternately with the milk until smooth.
Crush 1/2 cup blueberries with a fork and add to batter. Fold in remaining whole berries.
Fill greased muffin cups or use paper liners in muffin tin. Sprinkle tops with some sugar and bake at 350 for about 30 minutes. Makes 12 delicious muffins.
2 cups all-purpose flour. 1/2 teaspoon salt. 2 teaspoons baking POWDER.
1/2 cup milk and about 2 cups fresh blueberries plus extra sugar for topping.
Preheat oven to 350 degrees
Cream the butter and sugar until light. Add eggs, one at a time, beating well.
Mix flour, salt & baking powder together. Add dry mixture to creamed mixture, alternately with the milk until smooth.
Crush 1/2 cup blueberries with a fork and add to batter. Fold in remaining whole berries.
Fill greased muffin cups or use paper liners in muffin tin. Sprinkle tops with some sugar and bake at 350 for about 30 minutes. Makes 12 delicious muffins.
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